Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktuális hírek, cikkek rólunk

Gyenesdiási Híradó 2011. június

Skate pálya a tinédzsereknek


Sok gyenesdiási iskolás álma, hogy községünkben is megvalósuljon egy igazi skate (gördeszka, görkorcsolya, BMX) pálya, mely a hagyományos kisgyerekes játszóterek mellett a tinédzsereknek is lehetőséget adna a biztonságos sportoláshoz. Örömteli, hogy az iskolások körében végzett felmérés során sok család ajánlott fel kisebb-nagyobb összeget, ill. a kivitelezésben való segítséget a mielőbbi megvalósulás érdekében. Az Önkormányzat a Kárpáti Korzón jelölt ki egy 15 x 30 méteres területet, ahol településünk turisztikai vonzerejét is növelhetné a beruházás.

A közelmúltban néhány szülő és diák, településünk és Vonyarcvashegy elöljáróinak kíséretében látogatta meg Rédicsen Lendvai Zoltán atyát (http://www.youtube.com/watch?v=y1WACuPmOro.), aki a meleg fogadtatás mellett a helyi lakossági összefogás főszervezőjeként osztotta meg tapasztalatit velünk. A rédicsi civil kezdeményezés eredményeképpen ez év májusára sikerült kialakítani a gyerekek számára a várhatóan később tovább bővülő pályát.

Látogatásunk során eljutottunk a szomszédos Lendvára is, ahol az időtálló beton skate elemeket gyártják. Míg gyerekeink kipróbálták a gyár bemutató pályáit, annak vezetői Polgármesterünknek ígéretet tettek a pályatervek és árajánlatok mielőbbi elkészítésére. 
Terveink szerint az első ütemben néhány kisebb elem beépítésével nyílna meg a pálya, melyet a terület
adottságainak és az érdeklődésnek megfelelően tovább bővítenénk. 
A megvalósításhoz az önkormányzati támogatáson felül a gyenesdiási lakosság áldozatvállalására is szükség van, így megfelelő pénzügyi garanciák mellett, kérjük az érintett családokat, vállalkozókat, civil embereket, hogy lehetőségeikhez mérten „betonjegy” megvásárlásával, segítsék elképzeléseink megvalósítását.

A betonjegyek 5.000.- Ft-os egységáron vásárolhatók meg a Kinizsi Sportegyesület Skate Szakosztályának a bankszámlaszámára történő befizetéssel: Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet: 74500248-10030754. Kérjük, hogy befizetéskor saját nevét és címét, valamint a Közlemény rovatban: „skate pálya támogatására” szöveget feltüntetni legyen kedves!


Szervezők